Kosten van het E-visum Turkije

Visum Turkije

Visum Turkije

De lange wachtrijen zijn verleden tijd en daarom zijn er E-visums in het leven geroepen. Een ideale manier om voor je vakantie je visum te regelen en bij aankomst in Turkije direct door te lopen richting de paspoortcontrole. Maar hoe werkt dit allemaal eigenlijk? Wat moet je precies ondernemen om een visum in je bezit te krijgen? Misschien wel het belangrijkste, hoeveel bedragen de kosten?

Visum vs. E-visum

Een visum is exact hetzelfde als een E-visum. Alleen koop (of kocht) je een visum bij de luchthaven in Turkije of bij de overheid in Turkije en een E-visum is een visum die je online koopt. Deze kan je op het internet aanvragen en dan online in je bezit krijgen. Zodra je dit E-visum hebt uitgeprint, heb je een officieel visum in je handen. Met dit officiële document krijg jij toegang tot Turkije.

Kosten van het E-visum Turkije

De kosten van het visum bij de luchthaven of bij de overheid in Turkije zijn rond de 20 dollar. Omgerekend is dat rond de 15 euro. De kosten van het E-visum Turkije worden echter voor rond de 25 euro aangeboden op het internet, zoals bij de online organisatie; Turkije Visum Online. Dat komt omdat er extra voordelen en services bij zitten. Deze voordelen en extra services zijn de moeite waard om daar extra voor te betalen. Het scheelt je namelijk de volgende zorgen:

  • Je kan het invulformulier in het Nederlands invullen, in plaats van in het Engels of Turks. Dit ontneemt je veel onduidelijkheid.
  • Je hoeft niet in lange en slopende wachtrijen te staan wachten op de luchthaven om je visum aan te vragen. Nee, jij hebt vanuit huis binnen vijf minuten je E-visum geregeld. Je hoeft alleen nog maar te wachten totdat
    het officiële document in jouw postvakje terecht komt. Vervolgens kan je op
    de luchthaven direct doorlopen richting de paspoortcontrole.
  • De online organisaties staan altijd voor je klaar indien je kampt met vragen of onduidelijkheden. Deze service bieden de loketten op de vluchthaven jou niet.
  • Op de vluchthaven ben je verplicht om met een creditcard te betalen. De online organisaties bieden jou meerdere betaalmogelijkheden aan, zoals iDeal, PayPal, MisterCash, creditcard of door middel van een overschrijving.

uitzicht Istanbul Turkije

Wat houdt jou nu nog tegen om geen E-visum aan te vragen? Jou onbezorgd op vakantie sturen, is waar wij het voor doen! Het genieten begint al als je thuis de deur achter je dicht doet.